Voedsaam


Liefde is er op de akker, liefde is er in de keuken en uiteindelijk gaat liefde door de maag






Tuindiner
Bij Geesje

Zaterdag 9 juli, 23 juli, 20 augustus en 10 september 2022

17.00 uur welkom op de pluktuin
17.30 uur korte rondleiding
18.00 uur aan tafel

Biologisch-dynamisch – smaakvol – gezellig – vers - inspirerend

Om de oogst samen te vieren, organiseren Yoram, Sarai en Ilse deze zomer vier keer een tuindiner. Sarai en Yoram zijn de bevlogen tuinders van ‘Pluktuin van Geesje’ en zullen deze avond graag vertellen over het belang van de samenhang tussen de vele processen op het land. De ingrediënten van het diner komen van de pluktuin of andere biologisch-dynamische of biologische boerderijen. De pure smaak van groenten, fruit, kruiden, granen, noten, peulvruchten, zuivel en eieren vormen de basis van de gerechten. Ilse van den Bosch bereidt de maaltijd met oog voor harmonie, voedend voor lichaam, ziel en geest en met aandacht voor moeder aarde. De avond is alcoholvrij.

Locatie: Pluktuin van Geesje
Wagenweg 6, Oudkarspel; Noordkant van Geestmerambacht
www.pluktuinvangeesje.nl

Kosten: 32,50 euro
kinderen 9 t/m 12 jaar: 22,50 euro
kinderen 4 t/m 8 jaar: 15,- euro

Meer informatie en aanmelden:
Ilse van den Bosch, 072-5644752, c o n t a c t @ v o e d s a a m . n l

De Tuindiners zijn onderdeel van het project Biodynamisch Dineren van de BD-Vereniging.



Kookcursus
De Biodynamsiche keuken

Kookcursus 'De Biodynamsiche keuken'. Op zaterdag 17 september start de kookcursus 'De Biodynamische keuken' van vier zaterdagen, één keer per maand. Informatie volgt binnenkort.



Er midden in
Cursus hoe creëer ik een warm hart?

Motivatie
In de afgelopen jaren bemerk ik steeds meer hoe de tegenstellingen in de maatschappij scherper en onvruchtbaarder tegenover elkaar komen te staan. Dat is mijns inziens geen gezonde ontwikkeling. Wat ligt daar aan ten grondslag? Hoe verhoud ik me daar toe? Hoe kan ik een verbindende beweging in gang zetten? Hoe ziet het midden eruit en hoe blijf ik daar? Dit zijn vragen die me bezig houden en op dit moment resulteren in deze cursus.

Praktisch
We lezen monologen die ik voor deze cursus heb geschreven, we beschrijven onze eigen ervaringen en gaan met elkaar in gesprek. Centraal staat een goed afgestemde en met oprechte interesse gestelde vraag.
Daarna serveer ik een eenvoudige biodynamische lunch met soep. Tijdens het eten zal ik vertellen welke en op welke manier voedingskwaliteit kan bijdragen aan ons persoonlijke ontwikkeling.

cursusochtend 1 = thema voeding
cursusochtend 2 = thema discriminatie
cursusochtend 3 = thema gezondheid
cursusochtend 4 = thema vrijheid

Waar: Heiloo
Wanneer: Wanneer: maandag 13 juni, 20 juni, 27 juni en 4 juli 2022
Tijd: 10.30 uur - 13.30 uur
Kosten: 100,- euro

De cursus is alleen in z'n geheel te volgen.
Er is plek voor 6 personen.

Voor meer informatie en aanmelden:
Ilse van den Bosch, 072-5644752, c o n t a c t @ v o e d s a a m . n l

Mocht je willen deelnemen maar niet kunnen op maandagochtend, laat het me dan weten.



5-gangen diner
Tafelen en Snavelen

Aan een grote eettafel eten we gezellig samen een 5-gangen diner. De maaltijd is van biodynamische en biologische kwaliteit. De pure smaak van levenskrachtige groenten, fruit, granen, kruiden, noten, peulvruchten, zuivel en eieren vormen de basis van de gerechten. Ik bereid de maaltijd met oog voor harmonie, voedend voor lichaam, ziel en geest en met aandacht voor moeder aarde. Ik nodig jullie uit met elkaar in gesprek te gaan over gezonde voeding naar aanleiding van de gerechten en de vragen die bij jullie leven. Mijn visie deel ik graag.

Waar: Heiloo
Wanneer: Wanneer: woensdag 15 juni 2022
Tijd: van 18.00 uur tot ongeveer 22.00 uur
Kosten: 37,50 euro

Er is plek voor 6 personen en de avond is alcoholvrij.

Voor meer informatie en aanmelden:
Ilse van den Bosch, 072-5644752, c o n t a c t @ v o e d s a a m . n l